perjantai 6. joulukuuta 2013

Rolltop-reppu


Uusin valmistunut projektini on pikkuveljelle ommeltu rolltop-reppu. Pikkuveli valmistui  maisteriksi ja lahjaksi ompelin tämän. Täysin epäitsekäs lahja, johon ei liittynyt yhtään värkkäilyn tarvetta. Materiaali 500den condura.



Tässä projektissa pyrin pelkistämään hiukan kaikkea. Varsinkin ulospäin näkyvät ratkaisut pyrin pitämään yksinkertaisina. Käytin 10 mm vetoketjuja, 50 mm pikasolkea ja hain rautakaupasta sidontaliinat olkainten säätämiseen. Pääsyy liioiteltuihin osiin oli turhamisuus, mutta samalla korvasin mahdolliset hajoavat osat parempiin. 

roll top backpack details

Laukun sisällä otin enemmän vapauksia. Käytännössä tuhrasin sinne kaikkea. Vaikka ulkopuolen materiaali on kevyesti pinnoitettua, päätin levittää nestemäistä kumia saumoihin ja samalla ympäri asuntoa. Lisäksi ompelin paremmin vettä kestävän vuoren ripstop-nylonista (Kuvassa A). Se on kokonaan irroitettavissa velcrolla (Kuvassa B). Lisäksi väkersin makuualustasta ja jämänylonista pehmikkeen selälle (Kuvassa C). Vaikka et kantaisi aina teräväreunaisia kappaleita, pehmike antaa ryhtiä repulle. Tätä ideaa aion käyttää jatkossakin.   

roll top backpack details

Yhteenveto: Reppu onnistui yli odotusten, jotka eivät olleet korkealla. Jatkossa suunnitelen enemmän. Lankaa esimerkiksi kului yli 500 metriä. Kestäähän tuo, mutta viisinkertainen saumaommel kumikuorrutteella ei ole nätti. Onneksi pahimmat tuhnut jäivät näkymättömiin. 


Mokasin pahasti myös olkaviilekkeiden tekemisen. Ensimmäinen moniulotteisen kaunis suora versio painoi niskaa ja kainaloa. Jouduin tekemään lähes kokonaan uuden. Uusi muotoiltu olkain on toimiva miehen harteilla ja kenttätesteissä kannoin repussa helposti taakkaa. Voimakkaampi viilekemuotoilu helpottaisi naisten käyttöä ja reppua olisi mukavampi kantaa myös tyhjänä. Tosin, jos ongelma on kyvyttömyys kantaa tyhjää reppua, se on. 

roll top backpack diy

"Harmi, kun olkaimet ovat liian leveät", miettii tämä tyttö tässä kuvassa ja katsoo kaukaisuuteen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti